ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegoboczek surowy 1,3 kilogramówmięso mielone 300 gramówbułka tarta 3 łyżek stołowychjajka 1 sztukcebula 1 sztukpieczarki 200 gramówolej według uznaniamajeranek według uznaniapapryka mielona słodka według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Z dość chudego, płaskiego kawałka boczku odciąć skórę. Potem z ciąć go tak, aby dał się rozłożyć jak książka, oprószyć sola, pieprzem oraz majerankiem. Oczyszczone pieczarki pokroić w półplasterki. Oczyszczona cebule drobno posiekać. Pieczarki i cebulę przesmażyć na oleju i przestudzić. Wymieszać z mięsem mielonym, dodać jajko oraz bułkę tartą i wyrobić na gładka masę. Doprawić do smaku pieprzem, solą, majerankiem oraz papryką. Masę rozsmarować na boczku. Boczek zwinąć jak roladę i związać nićmi. Ułożyć w natłuszczonej brytfance. Oprószyć majerankiem oraz papryką. piec ok. 70 minut w 180 stopniach. Podawać na zimno z ćwikłą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: kosikData: 2011-02-07Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: