Wykonanie
Składniki:1/2kg
mięsa mielonego,kilka
grzybów lub
pieczarek,1
cebula,1
jajko,garść
bułki tartej + do obtoczenia,łyżka
ziół prowansalskich,łyżka
majeranku,2 ząbki
czosnku,
sól,
pieprz,
olej.Przygotowanie:
Grzyby obgotować w osolonej wodzie, odcedzić i pokroić w kostkę. Do
mięsa mielonego dodać
grzyby,
jajko, pokrojoną w kostkę
cebulę, garść
bułki tartej,
zioła prowansalskie,
majeranek, wyciśnięty lub posiekany
czosnek,
sól i
pieprz. Dobrze wymieszać, uformować kotlety i obtoczyć w
bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, ze wszystkich stron do zarumienienia.


Przepis od mojej mamy :)Smacznego!!!