ßßß Cookit - przepis na Jajecznica z fasolką szparagową

Jajecznica z fasolką szparagową

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Ola Lazar
Fot. BBS
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
400 g fasolki szparagowej
50 g masła
1 mała cebula
5 jajek
natka pietruszki
sól
pieprz
Jajecznica z fasolką szparagową - sposób przygotowania: Fasolkę gotujemy do miękkości (w Armenii często podaje się ją właściwie rozgotowaną). Na maśle przesmażamy drobno posiekaną cebulę. Kiedy się zeszkli, wlewamy roztrzepane jajka. Smażymy, aż będą lekko ścięte, dodajemy fasolkę, mieszamy. Podajemy posypane natką pietruszki, letnie lub zimne. To bardzo smaczna przystawka, którą Ormianie jedzą przed obiadem.
Kuchnia rodzaju męskiego
gotowania ryżu. Doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając, aby zupa nie przywarła do dna. Dodajemy ugotowany wcześniej ryż, doprawiamy solą i pieprzem, przed podaniem posypujemy posiekaną kolendrą albo miętą. Jajecznica z fasolką szparagową 400 g fasolki szparagowej 50 g masła 1 mała
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174600411/jajecznica z fasolka szparagowa/p