ßßß

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego1 mała cebula250g. pieczarek3 łyżki posiekanej natki pietruszki100g. sera fetasól, pieprz1 łyżka masła klarowanego1 jajkosezam Przygotowanie: Obraną cebulę oraz pieczarki pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę.Dodać pieczarki, dusić do odparowania płynu.W miedzy czasie dołożyć natkę pietruszki, farsz doprawić solą i pieprzem.Odstawić do wystudzenia.Ciasto francuskie pokroić na 6 lub 8 kwadratów.Na każdy ułożyć łyżkę farszu, złożyć ciastko w trójkąt, skleićBrzegi docisnąć widelcem.Jajko roztrzepać, posmarować każde ciastko, posypać sezamem.Piec 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 180st.



Smacznego