Wykonanie
4 . 9 (98.18%) 11 vote[s]Prosta i pyszna
pasta jajeczna ze smażonymi
pieczarkami . Jest naprawdę ciekawy dodatek do
pieczywa szczególnie jeśli lubicie
pieczarki , no i oczywiście
jajka . Pasta jest lekka i z powodzeniem może uchodzić za wegetariańska . Wegańska to ona nigdy nie będzie z uwagi na fakt ,że
pasta jajeczna musi zawierać
jajka . Smakuje doskonale na śniadanie i na kolację . Polecam , szczególnie na upalne dni , kiedy
mięso raczej nie jest tym co smakuje najbardziej .
składniki :5
jajek ugotowanych na twardo6-7
pieczarek1 mała
cebula1 płaska łyżeczka mielonej
gałki muszkatołowejsól ,
pieprz do smaku2 łyżki klarowanego
masła do smażenia
Pieczarki drobno kroimy , tak jak i
cebulkę . Podsmażamy na klarowanym
maśle , aż zrobią się złociste i przysmażone . Odstawiamy do wystygnięcia . Jak już wszystko wystygnie , przekładamy do miski , dodajemy
jajka , gałkę ,
sól i
pieprz do smaku . Blendujemy blenderem na średnio gładka pastę . Gotowe . Można smarować tosty lub
pieczywo , posypane dodatkowo
koperkiem lub
szczypiorkiem smakuje wyśmienicie . Smacznego !