Wykonanie
Składniki :
jajka ugotowane na twardo (z chowu na wolnym wybiegu)
pieczarki ( około 30 dag
pieczarek na 5
jajek)pół dużej
cebulimasłomajonezsól,
pieprzPrzygotowanie :Z połówek
jajek delikatnie wyjmujemy
żółtka, kroimy i wrzucamy do miseczki.Na patelni rozpuszczam około łyżki
masła, smażę
pieczarki pokrojone w plasterki, dodaję
cebulę i wszystko razem podsmażam, doprawiam
solą i
pieprzem. Usmażone
pieczarki odstawiam do wystygnięcia.Wystudzone
pieczarki drobno siekam i dodaję do
żółtek, sprawdzam smak, ewentualnie doprawiam. Dodaję
majonez w takiej proporcji by masa była spójna a jednocześnie by
majonez nie był zbytnio wyczuwalny w smaku.Masę dokładnie mieszam. Nakładam do połówek
jajek. I gotowe :)