ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki z baraniny

Szaszłyki z baraniny

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
baranina 500 gramów
tosty pszenne czerstwe 2 sztuk
cebula 2 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
mapryka mielona 1 łyżek deserowych
kminek mielony 0,25 łyżek deserowych
Cynamon 0,25 łyżek deserowych
goździki mielone 0,25 łyżek deserowych
tymianek 0,5 łyżek deserowych
olej według uznania
jogurt naturalny 300 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Namoczone w wodzie tosty dobrze odcisnąć. Oczyszczoną, posiekana cebule zeszklić na maśle. Wymieszać chleb z cebulą, natką i posiekanym mięsem. Dodać jajko, przyprawy i wyrobić na gładką masę. Z masy uformować 16 dość krótkich wałeczków i smażyć je ok. 10 minut na oleju ze wszystkich stron. Nadziać na szpadki lub patyczki i podawać gorące z gęstym jogurtem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Turecka
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11048/Szaszlyki-z-baraniny