ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobaranina 500 gramówtosty pszenne czerstwe 2 sztukcebula 2 sztuknatka pietruszki 2 łyżek stołowychmasło 2 łyżek stołowychjajka 1 sztukmapryka mielona 1 łyżek deserowychkminek mielony 0,25 łyżek deserowychCynamon 0,25 łyżek deserowychgoździki mielone 0,25 łyżek deserowychtymianek 0,5 łyżek deserowycholej według uznaniajogurt naturalny 300 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Namoczone w wodzie tosty dobrze odcisnąć. Oczyszczoną, posiekana cebule zeszklić na maśle. Wymieszać chleb z cebulą, natką i posiekanym mięsem. Dodać jajko, przyprawy i wyrobić na gładką masę. Z masy uformować 16 dość krótkich wałeczków i smażyć je ok. 10 minut na oleju ze wszystkich stron. Nadziać na szpadki lub patyczki i podawać gorące z gęstym jogurtem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia TureckaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: