Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
baranina 500 gramówtosty pszenne czerstwe 2 sztuk
cebula 2 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
mapryka mielona 1 łyżek deserowych
kminek mielony 0,25 łyżek deserowych
Cynamon 0,25 łyżek deserowych
goździki mielone 0,25 łyżek deserowych
tymianek 0,5 łyżek deserowych
olej według uznania
jogurt naturalny 300 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Namoczone w wodzie tosty dobrze odcisnąć. Oczyszczoną, posiekana
cebule zeszklić na
maśle. Wymieszać
chleb z
cebulą,
natką i posiekanym
mięsem. Dodać
jajko,
przyprawy i wyrobić na gładką masę. Z masy uformować 16 dość krótkich wałeczków i smażyć je ok. 10 minut na
oleju ze wszystkich stron. Nadziać na szpadki lub patyczki i podawać gorące z gęstym
jogurtem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia TureckaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: