Wykonanie
Jedno z pierwszych dań, które zrobiłam w życiu. Przypomniał mi o nim mój kuzyn Krzysiek. Powstawało z chęci nauki gotowania czegokolwiek. Trochę przypraw i warzywko i jakieś
mięsko.Danie otrzymało nazwę Andziorków od wynalazcy :D
Skład:-1/2 kg
młodych małych ziemniaczków,-5 małych
cebulek,-100g
kiełbasy np.
podwawelskiej,-
papryka,
pieprz,
sól,
tymianek-
jajko,-
olej,-
natka pietruszkiPrzygotowanie:Umyte
ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie aż będą lekko twardawe.
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na
oleju.Dodajemy pokrojoną w duże kawałki
cebulkę.Przyprawiamy
papryką,
solą,
pieprzem.Dodajemy ostudzone
ziemniaki pokrojone na ćwiartki.Smażymy do miękkości i dodajemy
tymianek.Nakładamy do miseczek żaroodpornych i na każdą porcję rozbijamy
jajko.Doprawiamy
solą i
pieprzem.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do czasu ścięcia się
białka.Danie posypujemy
natką pietruszki.Smacznego