ßßß
1 ogórek zielony “wężowy”1 mała cebulaok. 2 łyżek octu jabłkowego lub winnego białegoszczypta cukru1 łyżka posiekanego koperkuPrzyprawy: pieprz i sólWykonanie:
Ogórek pokroić w plastry.Cebulę obrać i pokroić w krążki.Posolić.Wymieszać.Dodać octu do smaku i nieco cukru.Posypać pieprzem i posiekanym koperkiem.Wymieszać.Dodać łyżkę kwaśnej śmietany lub łyżkę oleju.Uwaga: Mizerię przyrządzić tuż przed podaniem.
Kotlety pożarskieBrownie bez mąkiDowiedz się jako pierwsza/-y o nowych przepisach!Po składnikachburaki cebula cukier czosnek jabłka jajka jajko kiełbasa kminek koperek korzeń pietruszki kwaśna śmietana liść laurowy lubczyk majeranek majonez marchewka margaryna masło miód mleko musztarda mąka mąka pszenna mąka ziemniaczana natka pietruszki ocet jabłkowy olej papryka pieprz pieprz biały pieprz czarny pieprz czarny mielony pietruszka pomidory por proszek do pieczenia seler ser żółty smalec sól tymianek ziele angielskie ziemniaki śmietanaBez kategorii (1)ciasta (33)ciastka i ciasteczka (31)dania główne (109)desery (21)dodatki (11)mięsne (67)nalewki i likiery (1)o blogu (1)pasty (12)przetwory (5)przystawki (46)ryby i owoce morza (15)sałatki i dodatki (47)sosy (10)surówki (32)Tanie obiady (39)wegetariańskie (113)zapiekanki (7)zupy (44)ArchiwaArchiwaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.org