Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia

Fot. TimeMachinePoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)3 dojrzałe
awokado1
cytryna2 małe słoiki białych
szparagów12 przepiórczych lub 6
kurzych jajek1 łyżka
naturalnego jogurtu3 łyżki
majonezu1 łyżeczka
musztardyocet balsamiczny do smaku
sólświeżo mielony
pieprzkiełki słonecznikaSałatka z
awokado - sposób przygotowania:
Awokado obieramy, kroimy na podłużne paseczki, skrapiamy
cytryną, układamy na dużym talerzu. Na wierzchu rozkładamy
szparagi, następnie ugotowane na twardo
jajka (przepiórcze tniemy na połówki, kurze na ćwiartki). Robimy sos. Mieszamy
jogurt z
majonezem i
musztardą, doprawiamy
octem balsamicznym,
solą i
pieprzem. Sosem polewamy
sałatę. Oprószamy
pieprzem i dekorujemy
kiełkami.Impreza sylwestrowa z
bakaliami
kuleczki. Obtaczamy
czekoladki w cukrze pudrze, wiórkach
kokosowych oraz posiekanych migdałach. Całość układamy w małych papilotkach. Wstawiamy do lodówki do czasu ich podania.
Sałatka z
awokado i
suszoną żurawiną Składniki: Mix ulubionych
sałat 2 szt.
awokado 200 g opakowania
sera koziego 3Wasabi

bardziej popularne i widać więcej sushi-barów na ulicach. Dział ze sprzętem i składnikami do robienia sushi znajduje się w każdym przyzwoitym supermarkecie, a w nim obowiązkowo wasabi.
Sałatka z
awokado z wędzonym
pstrągiem i wasabi 2
awokado 1
pstrąg wędzony 2
szalotki czarny pieprz sos: 6 łyżek
oleju 2
Plan na dobry dzień!

schłodzenia. Przekąska W rytmie dnia codziennego bardzo ważne jest, by znaleźć chwilę na drugie śniadanie, które będzie nie tylko smaczne, ale i pożywne. Praktycznym rozwiązaniem będzie ulubiona
sałatka, którą zjeść można w dogodnym dla nas momencie. Chrupiąca
sałatka z
awokado Składniki: 2posiekanej
natki kolendry 1 mały ząbek
czosnku 2 łyżeczki słodkiego sosu
chili 1
jajko 100 ml
śmietanki 36-proc. 5 płaskich łyżek
mąki 30 ml
oliwy szczypta
soli Sałatka z
awokado : 1 duże
awokado 1/2 małej
czerwonej cebuli 2 czubate łyżki
kaparów 3 łyżki czerwonego
wytrawnego wina 6 łyżekZielonych Świąt!

ognia. Warzywa i
jajka układamy w miseczkach (świetnie sprawdza się forma do mufinek), zalewamy
bulionem i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Wyjmujemy, zanurzając foremki na 2 sekundy w misce z gorącą
wodą.
Sałatka z
awokado (dla 6 osób) 3 dojrzałe
awokado, 1
cytryna, 2 małe słoiki białychSkok na
boczek
. Posyp na wierzchu pozostałym
serem. Wstaw do piekarnika, piecz ok. 30-40 minut, aż nadzienie się zetnie i przyrumieni. Taka
sałatka w zupełności wystarczy jako danie na lekki obiad. Jeśli chcesz, możesz ją podać z
pszennym pieczywem typu ciabatta.
Sałatka z
awokado,
boczkiem i
roquefortem 1 dojrzałeSłodka
kukurydza
z obgryzaniem gorących kolb właśnie wyjętych z wrzątku.
Sałatka z
awokado i
kukurydzy 1 kolba
kukurydzy 1
awokado 1
pomidor 1/2
czerwonej cebuli pokruszona
feta posiekana nać
kolendry sos: sok z 1
limonki, łyżeczka marynaty jalapen~ o ze słoika, łyżka drobno posiekanej naci
kolendry,
sól,
pieprzGremolata
kurczaka przed pieczeniem. Można zamiast cytrynowej zrobić gremolatę
pomarańczową - pasuje do sałatki z
awokado . Naturalnie łączy się z
kuskusem, nasuwa skojarzenia z
sałatką tabule. Spróbujcie też posypać nią
kaszę jęczmienną, oczywiście jeśli jest dodatkiem do
mięsa lub
ryby o śródziemnomorskim