ßßß
Testując ostatnie zdobycze czyli oliwy z oliwek, pomyślałam o tym właśnie daniu. Oliwa Carbonell jest delikatna w smaku, nie ma żadnej narzucającej się nuty zapachowej więc idealnie współgra ze wszystkimi składnikami tego dania.Składniki:- porcja krewetek- mieszanka sałat- 2 pomidory- 1 cebula- 4 placki tortilli- 3 łyżki oliwy z oliwek- 2 ząbki czosnku- 2 łyżki kolendry- 1/2 jogurtu naturalnego- 4 łyżki majonezu- 1 łyżeczka cytryny- 2 łyżki oliwy Carbonell- pieprz, sólPrzygotowanie:Na patelnię wlewam oliwę z oliwek. Dodaję 1 ząbek czosnku i kolendrę. Wrzucam krewetki, duszę aż będą miękkie. W kubeczku łączę z sobą jogurt naturalny z majonezem, sól, cytrynę, 1 ząbek czosnku i pieprz. Na miskę wrzucam mieszankę sałat, pokrojonego pomidora, cebulę, usmażone krewetki razem z sosem z patelni. Całość zalewam sosem i mieszam. Nadzienie wykładam na podgrzane placki tortilli i zawijam. Gotowe!

