Wykonanie

Testując ostatnie zdobycze czyli
oliwy z oliwek, pomyślałam o tym właśnie daniu.
Oliwa Carbonell jest delikatna w smaku, nie ma żadnej narzucającej się nuty zapachowej więc idealnie współgra ze wszystkimi składnikami tego dania.Składniki:- porcja
krewetek- mieszanka
sałat- 2
pomidory- 1
cebula- 4 placki tortilli- 3 łyżki
oliwy z oliwek- 2 ząbki
czosnku- 2 łyżki
kolendry- 1/2
jogurtu naturalnego- 4 łyżki
majonezu- 1 łyżeczka
cytryny- 2 łyżki
oliwy Carbonell-
pieprz,
sólPrzygotowanie:Na patelnię wlewam
oliwę z oliwek. Dodaję 1 ząbek
czosnku i
kolendrę. Wrzucam
krewetki, duszę aż będą miękkie. W kubeczku łączę z sobą
jogurt naturalny z
majonezem,
sól,
cytrynę, 1 ząbek
czosnku i
pieprz. Na miskę wrzucam mieszankę
sałat, pokrojonego
pomidora,
cebulę, usmażone
krewetki razem z sosem z patelni. Całość zalewam sosem i mieszam. Nadzienie wykładam na podgrzane placki tortilli i zawijam. Gotowe!


