ßßß Cookit - przepis na Roladki z cukinii

Roladki z cukinii

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
12 plastrów lekko zgrillowanej cukinii
miękki kozi ser dojrzewający
np. polski camembert Turek
Soczewica :
20 dag zielonej soczewicy
1/4 pęczka selera naciowego
2-3 kwiaty muszkatołowca
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki oleju z pestek winogron
mały pęczek trybuli lub natki pietruszki
2 łyżki pokrojonej mięty
świeżo zmielony czarny pieprz
Sos curry :
1 ząbek czosnku
10 orzechów nerkowca
200 ml mleczka kokosowego
3 łyżki oleju z pestek winogron
1/2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka posiekanego imbiru
przyprawa curry madras ostra lub łagodna
szczypta cukru
sól
Sos masala:
2 małe zielone papryczki chili
1 ząbek czosnku
1 mały pęczek zielonej kolendry
Roladki z cukinii - sposób przygotowania: Przygotować soczewicę: ziarna gotować 20 min z kwiatami muszkatołowca, odcedzić, ostudzić (kwiaty usunąć), wymieszać z drobno pokrojonym selerem naciowym, trybulą lub natką pietruszki, miętą, olejem i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Przygotować sos curry: czosnek obrać, pokroić i razem z orzechami nerkowca chwilę smażyć na rozgrzanym oleju. Dodać imbir oraz curry, smażyć 30-45 s, wlać mleczko kokosowe i gotować kilka minut.
Zdjąć z ognia, doprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą i zmiksować na gładko. Przygotować sos masala: składniki utrzeć w moździerzu. Ser podzielić na 12 kawałków i zawinąć w plastry cukinii.
Roladki podawać z soczewicą, przybrane rukolą, skropione żółtym sosem curry i zielonym sosem masala
Grillowane roladki z cukinii i kurczaka w boczku
Grillowane roladki z cukinii i kurczaka - wideo
Cukinia to jedno z wdzięczniejszych letnich warzyw, dające spore pole do kuchennych popisów. Można z niej przygotować sycącą zupę-krem lub placuszki z cukinii . Albo przygotować takie oto grillowane roladki z cukinii i kurczaka w boczku. Autorką przepisu na tę lekką przekąskę jest nasza
Grillowane roladki z cukinii i kurczaka w boczku
.
WARZYWA
bakłażan w cieście 9/20brokuły z sezamem 9/19bukiet świeżych sałat, warzyw i kiełków 10/17cottage pie warzywny (zapiekanka) 1/35cukinia z ziołami i serem ricotta 6/47fasola z miodem babci Bronisławy 12/13gołąbki z włoskiej kapusty 6/65groch z kapustą 1/73kalarepka faszerowana 8/40kalarepka glazurowa
Piknik kulturalny Co jest grane w mieście
Gremolata, czyli poświąteczne porządki
odrobiną czosnku. Roladki z cukinii pokrojonej w podłużne plastry, upieczonej lub zblanszowanej, posmarowane pastą z pieczonych pomidorów z dodatkiem czosnku i świeżej bazylii. Tagliatelle (na zdjęciu) ze zblanszowanej cukinii z sosami do wyboru: z pieczonego czosnku (główce czosnku ściąć czubek, posolić
W stylu fusion
utrzeć z resztą cukru pudru, zaparzyć syropem, dodać masło, czekoladę, migdały oraz orzechy i starannie wymieszać. Piec około 30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C. Można podawać z lodami, np. waniliowymi, i owocami, np. brzoskwiniami lub figami. Danie z okładki Roladki z cukinii 12
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/23252608/roladki z cukinii/p