Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor pszczołaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (8 głosów)Zupa rybna - składniki:ok. 1 kg ryb :
dorsz ;
łosoś ; miruna (lub inne)po dużej
marchewce i
pietruszce1
porseler naciowy (ok 3-4 łodygi)kawałek
imbiru2 ząbki
czosnkusólpieprzmleczko kokosowe (duża puszka)
papryka czerwonakostka rosołowa warzywnasos tabascoja często
daję też ok. 250 g
krewetek królewskich!Zupa rybna - sposób przygotowania: Gotujemy warzywa z
imbirem,
czosnkiem, dodajemy
ryby i gotujemy ok. 30 min. Wyjmujemy warzywa z
imbirem i
czosnkiem i miksujemy w blenderze, dolewamy do
wywaru z rybami. Dodajemy pokrojoną w cienkie paseczki
czerwoną paprykę. całość zabielamy
mlekiem kokosowym i do smaku dajemy
sosu tabasco.Jest nie tylko pyszna, ale i zdrowa. Najlepiej wykorzystać do niej
rybę o zwartym, dosyć suchym
mięsie, np. doradę czy
dorsza, która nie rozpadnie się zbytnio w trakcie przyrządzania. Kreolska zupa rybna 2-3 łyżki
oliwy sól 400 g dorady pokrojonej w dzwonka
cebula posiekana
czerwona paprykaZupa rybna, czyli pozdrowienia z Norwegii
. Brosme brosme),
rybę z rodziny z dorszowatych.
Potem czerniak,
młody dorsz,
karmazyn. A wydawało się, że nic nie złapiemy! Od słowa do słowa, rozmowa z kapitanem schodzi na tradycyjną norweską zupę rybna, zabielaną
śmietaną, z kawałkami warzyw i ryb, a czasem też klopsikami. Pożywne, kremowe danieZupa rybna 3
razy, na którym zatrzymają się ości. Uzyskany jedwabisty krem zagotowujemy jeszcze raz, pod koniec dodając
masło. Biała zupa rybna z pulpetami (dla 6 osób) 1
szczupak (ok. 1,5 kg), 1 pęczek
włoszczyzny, 2 duże
cebule, po kilka ziaren
ziela angielskiego i
pieprzu,
sól, 2
jajka, 2
pory, 1Polacy stopniowo uczą się przyrządzać i jeść
ryby, ale to ciągle za mało. Dlatego proponujemy zacząć apetycznej zupy
rybnej z
winem i pysznymi dodatkami. Zupa rybna z
awokado 50 dag mieszanych
filetów rybnych (
sandacz /
dorsz /
łosoś) 1/2 łyżeczki
soli 1 bulwa
kopru włoskiego 5-6
cebulWarto zerknąć do naszej polskiej, regionalnej kuchni. Ta prosta i lekka zupa rybna będzie dobrą propozycją na obiad w tygodniu. Kaszubska zupa marynarska 2 niezbyt duże
dorsze listek laurowy kilka ziaren
ziela angielskiego i
pieprzu sól 1/2 porcji
włoszczyzny ocet kilka
ziemniaków UgotujJeśli nie masz
szafranu, możesz zastąpić go
kurkumą,
curry lub słodką
czerwoną papryką. Zamiast
pomidora można również wykorzystać
pomidory z puszki lub
przecier pomidorowy. Zupa rybna z
łososia i
makreli 1 pęczek
włoszczyzny 1 surowa wypatroszona
makrela 250 g surowego filetu z
łososia ze skórą. Dodaj
orzechy,
majonez i
śmietanę, wymieszaj. Dopraw
sola i
pieprzem. Przed podaniem posyp
orzechami . Proste do przygotowania krokiety, doprawione szczyptą kuminu. Podawaj je na liściach
zielonej sałaty. Poznaj przepis na krokiety
rybne A może zupa rybna ? Zobacz trzy ciekawe pomysły na zupy
rybneczasie kwitnienia, gdy połowa kwiatów jest już rozwinięta, ponieważ zawiera wówczas najwięcej
olejku aromatycznego. Suszyć należy ją w temperaturze nie wyższej niż 30 st. C, w przewiewnym miejscu.
Bazylię stosuje się przede wszystkim do zup
rybnych, zupy pomidorowej, różnego rodzaju
sałat, do smażonych i