Wykonanie
Dziś romantyczna kolacja z
łososiem w roli głównej. Dzięki zawinięciu w papierową papilotkę,
ryba jest niezwykle delikatna i aromatyczna. Do przygotowania tego przepisu możemy użyć dowolnych warzyw, jakie mamy w lodówce. Danie podałam z
ryżem, zestawem
sałat i faszerowanymi
pieczarkami . Smacznego:) dla 2 osób:2 kawałki
łososia,pół
papryki,
marchewka,mała
pietruszka lub/i kawałek
selera,ćwierć małego
pora,
sól,
pieprz,
natka pietruszki, granulowany
czosnek, odrobina
soku z cytryny,papier do pieczenia,Z papieru do pieczenia wyciąć dwa serduszka - muszą być na tyle duże, by zmieściły się na nich kawałki
ryby z warzywami.
Paprykę pokroić w krążki,
pora w półplasterki,
marchewkę,
seler i
pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na połowę serduszka nałożyć krążki
papryki i pozostałe warzywa, doprawić. Na jarzyny nałożyć przyprawionego i skropionego
cytryną łososia. Serduszko zawinąć w ciasną paczuszkę. Piec około 20 minut w temp 200 stopni (czas pieczenia zależy od wielkości kawałków
ryby).