Wykonanie
Naleśniki z farszem
mięsno-warzywnym to smaczne i sycące danie obiadowe.Chyba każdy z nas lubi naleśniki zarówno na słodko jak i te wytrawne.Farsz
mięsno-warzywny w takim połączeniu przygotowałam po raz pierwszy i okazał siębardzo trafionym pomysłem:)10 naleśników - przepis tutajpęczek
natki pietruszkiFarsz:ok 500 g
mięsa mielonego1 duża
marchewka1 duża
pietruszka1/2
selerapor (biała część)1 ząbek
czosnku2 łyżki
koncentratu pomidorowego1 łyżeczka słodkiej i
ostrej paprykisól,
pieprzszczypta
cukruPrzygotowujemy ciasto naleśnikowe. Do ciasta na koniec dodałam posiekaną
natkę pietruszki. Smażymy naleśniki, a gdy będą gotowe odstawiamy do ostygnięcia.Przygotowujemy farsz.
Marchewkę,
pietruszkę i
seler myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Por siekamy, a
czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie warzywa dusimy na patelni ok 15 minut. Kiedy warzywa będą gotowe, doprawiamy
solą,
pieprzem, ostrą i
słodką papryką oraz szczyptą
cukru. Na drugiej patelni smażymy
mięso, po czym łączymy je z warzywami, dodajemy też odrobinę
koncentratu pomidorowego i dusimy razem jeszcze kilka minut.Naleśniki smarujemy farszem i zwijamy w rulon. Przed podaniem jeszcze raz podsmażamy. Możemy też posypać startym
parmezanem.Smacznego!