ßßß
Dokładnie umyć i obrać warzywa, pokroić w słupki /ziemniaki w krążki, paprykę w paseczki/. Posiekać drobno papryczkę chili i czosnek.Filety rybne opłukać i osuszyć. Wycisnąć sok z cytryny i skropić rybę z obu stron, nasmarować oliwą zmieszaną z przyprawą do ryb, doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i chili. Wstawić do lodówki na ok .20-30 min./ w zamkniętym pojemniku/. Przygotować folię aluminiową. Na środku folii położyć dodatkowo papier do pieczenia i nasmarować go lekko oliwą z oliwek. Ułożyć rybę na papierze obłożyć dowolnie warzywami, które lekko doprawić solą . Rybę o winąć folią aluminiową tworząc paczuszkę /zamknięcie na górze/, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego piekarnika/180-190 st./ na ok.25-30 min. Pod koniec pieczenia można delikatnie rozwinąć folię, aby ryba lekko zarumieniła się. Upieczoną rybę wyłożyć na półmisek. Odchylić folię na boki wzdłuż ryby, posypać posiekaną natką pietruszki.Dodatki są tu już zbyteczne /może z wyjątkiem pieczywa/ i lampki dobrego białego wytrawnego wina.