Wykonanie
Bardzo szybki, lekki i zdrowy obiad :) Danie świetnie smakuje zarówno z
ryżem jak i na przykład z chrupiącą
bagietką.
około 400 gramów filetów z
mintaja1 puszka
pomidorów w sosie własnym2 ząbki
czosnku1 średni
porsok z 1
cytryny2 łyżki
oliwy z oliweksól,
pieprzFilety umyć, osuszyć, posypać
solą i
pieprzem, skropić
sokiem z cytryny i
oliwą. Odstawić na 10 minut.
Pora pokroić w półplasterki,
czosnek też. Na rozgrzany
olej wrzucić
pora i
czosnek, podsmażyć chwilę, dodać
pomidory z puszki, wymieszać i dusić razem około 5 minut, doprawić
solą i
pieprzem.
Rybę usmażyć na niewielkiej ilości
oleju, ułożyć na warzywach.