ßßß Cookit - przepis na SALSA Z PIETRUSZKI – CZOSNKOWO CYTRYNOWA

SALSA Z PIETRUSZKI – CZOSNKOWO CYTRYNOWA

nazwa

Wykonanie

Salsa z pietruszki, chociaż można by pewnie nazwać ten dodatek jako oliwa pietruszkowa jest bardzo ciekawym dodatkiem do miesa z grilla. Ma mocny pietruszkowo-cytrynowo-czosnkowy aromat, który nadaje niesamowitego smaku mięsiwu.
Składniki:
1 – 2 natki pietruszki
cytryna
2 ząbki czosnku
sól morka gróboziarnista
oliwa z oliwek
pieprz do smaku
Przygotowanie:
Pietruszkę wraz z solą wkłóż do moździeża, i rozcieraj przez chwilę. Ząbki czosnku obierz i drobno posiekaj lub zetrzyj i dodaj do moździeża. Cytrynę umyj dokładnie albo spaż. Zetrzyj odrobinę skórki i dodaj do moździeża. Dodaj też sok z połowy cytryny i dokładnie wszystko rozetrzyj. Dolej oliwę i wymieszaj. Tak przygotowaną salsą z pietruszki możesz z powodzeniem smarować mięso po lub w trakcie grilowania jak równiez wszelakiego rodzaju pieczywo pieczone na glillu. Idealny dodatek do takich dań. Polecam serdecznie
Smacznego!!!
Zachęcam serdecznie do komentowania tego przepisu.
Każda Twoja opinia jest dla mnie bardzo ważna.
Źródło:http://glodomorek.com.pl/salsa-z-pietruszki-czosnkowo-cytrynowa