Wykonanie
Salsa z
pietruszki, chociaż można by pewnie nazwać ten dodatek jako
oliwa pietruszkowa jest bardzo ciekawym dodatkiem do
miesa z grilla. Ma mocny
pietruszkowo-
cytrynowo-
czosnkowy aromat, który nadaje niesamowitego smaku mięsiwu.
Składniki:1 – 2
natki pietruszkicytryna2 ząbki
czosnkusól morka gróboziarnista
oliwa z oliwekpieprz do smaku
Przygotowanie:
Pietruszkę wraz z
solą wkłóż do moździeża, i rozcieraj przez chwilę. Ząbki
czosnku obierz i drobno posiekaj lub zetrzyj i dodaj do moździeża.
Cytrynę umyj dokładnie albo spaż. Zetrzyj odrobinę skórki i dodaj do moździeża. Dodaj też sok z połowy
cytryny i dokładnie wszystko rozetrzyj. Dolej
oliwę i wymieszaj. Tak przygotowaną salsą z
pietruszki możesz z powodzeniem smarować
mięso po lub w trakcie grilowania jak równiez wszelakiego rodzaju
pieczywo pieczone na glillu. Idealny dodatek do takich dań. Polecam serdecznieSmacznego!!!Zachęcam serdecznie do komentowania tego przepisu.Każda Twoja opinia jest dla mnie bardzo ważna.