Wykonanie



Kolejną
rybkę testowaliśmy. Tym razem wybór padł na labraksa. Bardzo nam smakował. Oprócz tego, że wykwintnie prezentował się się na półmisku, to w smaku był genialny. Polecam. Szybki pomysł na danie bardzo reprezentacyjne.Składniki:

1 szt. labraksa,około 15
pomidorków koktajlowych,
cytryna,kilka gałązek
natki pietruszki,1 - 2 ząbki
czosnku,
oliwa,chlust białego lub
różowego wina,
sól i
pieprz.Przygotowanie:Podobnie jak było w przypadku dorady
rybę sprawić i oskrobać z łusek. Zrobić po 2 nacięcia pod skosem, z obu stron
ryby. Natrzeć
solą i
pieprzem.
Pietruszkę poszatkować, dodać wyciśnięte 1-2 ząbki
czosnku , zalać
oliwą. Taką mieszankę nałożyć na labraksa i włożyć do środka. Plastry
cytryny również włożyć do środka. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym z
pomidorkami. Chlusnąć
winem i piec w 180 stopniach z termoobiegiem około 20 minut. Na koniec włączyć funkcję grill i przyrumienić skórkę. Smacznego:-)!


Przepis zgłoszony do akcji: