ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopodgrzybki 500 gramówoliwa 0,25 szklanekczosnek 6 ząbkikwasek cytrynowy 1 łyżek deserowychnatka pietruszki 1 porcjapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone grzyby większe przeciąć na pół, smażyć na 2 łyżkach oliwy razem z oczyszczonym, rozdrobnionym czosnkiem 3 minuty, mieszając. Dodać kwasek cytrynowy, doprawić sola oraz pieprzem i smażyć kolejne 3 minuty. Zdjąć z ognia i dodać posiekaną natkę. Przełożyć do wyparzonych słoików. Do każdego słoika wlać po łyżce oliwy, zakręcić i dwukrotnie pasteryzować po 10 minut. Drugi raz po upływie 48 godzin.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: