ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopieczarki - duże 10 sztukcytryna 1 sztukoliwa 3 łyżek stołowychcebula 1 sztukczosnek 3 ząbkibazylia - listki 1 łyżek stołowychnatka pietruszki 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone kapelusze pieczarek skropić sokiem z cytryny i natrzeć oliwą, a oczyszczone trzonki drobno posiekać, przesmażyć na suchej patelni, a gdy sok odparuje, wlać łyżkę oliwy, mieszając, chwilę smażyć, dodać posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek, jeszcze chwilę smażyć, wymieszać z posiekaną zieleniną i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Osuszone kapelusze pieczarek obsmażyć, 3 minuty z każdej strony, na oliwie, oprószyć solą oraz pieprzem, ułożyć jeden obok drugiego na natłuszczonej blaszce i napełnić przygotowanym farszem. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z pieczywem oraz marynowanymi warzywami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: