ßßß Cookit - przepis na Faszerowane pieczarki z grilla

Faszerowane pieczarki z grilla

nazwa

Wykonanie

Odkrywam w tym roku warzywa z grilla. Kto wie, może kolejnym zakupem będzie grill elektryczny, by móc cieszyć się ich smakiem także zimą?
Do pieczarek z grilla podchodziłam sceptycznie. Jakoś nie wierzyłam, że mogą być smaczne. Spróbowałam i... jestem zachwycona :) Faszerowane są po prostu idealne.
Składniki:
12 dużych pieczarek
1 cebulka
2 ząbki czosnku
sok z jednej cytryny
sól
pieprz
50 g tartego żółtego sera
bazylia
tymianek
natka pietruszki
2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
Pieczarki umyj. Wyłam nóżki i zetrzyj je na tarce. Kapelusze pieczarek wysmaruj za pomocą pędzelka sokiem z cytryny. Pozostały sok wlej do nóżek. Dodaj posiekaną drobno cebulkę i czosnek oraz ser i masło. Dopraw. Dokładnie wymieszaj. Powstałym farszem wypełnij pieczarki. Grilluj na rozgrzanym ruszcie około 20 minut.
Źródło:http://www.pilkawkuchni.pl/2014/06/faszerowane-pieczarki-z-grilla.html