ßßß Cookit - przepis na Rosotto z krewetkami i czosnkiem

Rosotto z krewetkami i czosnkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
risotto carnaroli con asparagi Italiano 300 gramów
krewetki La Caldera 200 gramów
cebula mała 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
cytryna 0,5 sztuk
olwa z oliwek Terra di Bari 3 łyżek stołowych
natka pietruszki posiekana według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Rozmrożone krewetki przepłukać wodą i osuszyć na papierowym ręczniku. na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej drobno posiekaną cebulę z czosnkiem, wsypać zawartość opakowania risotto i smażyć mieszając przez 2 minuty, wlać 800 ml wody i gotować przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj krewetki i gotuj jeszcze przez 5 minut. Pod koniec wsypać natkę, wlać sok z cytryny, wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4476/Rosotto-z-krewetkami-i-czosnkiem