ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegorisotto carnaroli con asparagi Italiano 300 gramówkrewetki La Caldera 200 gramówcebula mała 1 sztukczosnek 2 ząbkicytryna 0,5 sztukolwa z oliwek Terra di Bari 3 łyżek stołowychnatka pietruszki posiekana według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Rozmrożone krewetki przepłukać wodą i osuszyć na papierowym ręczniku. na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej drobno posiekaną cebulę z czosnkiem, wsypać zawartość opakowania risotto i smażyć mieszając przez 2 minuty, wlać 800 ml wody i gotować przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj krewetki i gotuj jeszcze przez 5 minut. Pod koniec wsypać natkę, wlać sok z cytryny, wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: