Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegorisotto carnaroli con asparagi Italiano 300 gramów
krewetki La Caldera 200 gramów
cebula mała 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
cytryna 0,5 sztuk
olwa z oliwek Terra di Bari 3 łyżek stołowych
natka pietruszki posiekana według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Rozmrożone
krewetki przepłukać
wodą i osuszyć na papierowym ręczniku. na patelni rozgrzać
oliwę i zeszklić na niej drobno posiekaną
cebulę z
czosnkiem, wsypać zawartość opakowania risotto i smażyć mieszając przez 2 minuty, wlać 800 ml
wody i gotować przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj
krewetki i gotuj jeszcze przez 5 minut. Pod koniec wsypać
natkę, wlać
sok z cytryny, wymieszać i doprawić
solą oraz
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: