ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopałki kurczaka 12 sztukcebula 1 sztukczosnek 2 ząbkioliwa 150 mililitrówcytryna 1 sztuknatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Marynata: w dużej misce wymieszać oliwę z oczyszczoną, pokrojona w cienkie plasterki cebulą, roztartym czosnkiem, sokiem i skórka otarta z cytryny, posiekanymi kilkoma gałązkami natki pietruszki oraz solą i pieprzem.Umyte, osuszone udka włożyć do marynaty, wymieszać, przykryć i wstawić na 60 minut do lodówki. Upiec je w piekarniku lub na grillu, często przewracając i polewając marynatą. Chrupiące, rumiane udka podawać z ziemniakami z patelni i ulubiona surówką. Można też podawać na zimno z porcją surówki i jasnym pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: