ßßß Cookit - przepis na Zapiekana panga

Zapiekana panga

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z pangi 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
cytryna 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryczka chili 1 sztuk
por 1 sztuk
seler 0,25 sztuk
marchewka 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
oliwa według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone warzywa pokroić w słupki, a czosnek w cienkie plasterki. Natomiast oczyszczoną paprykę pociąć w cienkie paseczki, a papryczkę posiekać.
Umyte, osuszone filety rybne skropić sokiem z cytryny, oprószyć sola oraz pieprzem i wstawić na 20 minut do lodówki.
Kawałki folii aluminiowej posmarować oliwą, na każdym ułożyć pangę. Posypać warzywami, oprószyć sola oraz pieprzem. Szczelnie zawinąć filety folią. Ułożyć na blasze i zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Uwagi:
Danie można też przygotować z mrożonych warzyw.
Pangę można zastąpić inna białą ryba morską.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10613/Zapiekana-panga