ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z pangi 4 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniacytryna 1 sztukpapryka czerwona 1 sztukpapryczka chili 1 sztukpor 1 sztukseler 0,25 sztukmarchewka 2 sztukczosnek 2 ząbkioliwa według uznaniaWykonanie:Oczyszczone warzywa pokroić w słupki, a czosnek w cienkie plasterki. Natomiast oczyszczoną paprykę pociąć w cienkie paseczki, a papryczkę posiekać.Umyte, osuszone filety rybne skropić sokiem z cytryny, oprószyć sola oraz pieprzem i wstawić na 20 minut do lodówki.Kawałki folii aluminiowej posmarować oliwą, na każdym ułożyć pangę. Posypać warzywami, oprószyć sola oraz pieprzem. Szczelnie zawinąć filety folią. Ułożyć na blasze i zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Uwagi:Danie można też przygotować z mrożonych warzyw.Pangę można zastąpić inna białą ryba morską.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: