Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety z pangi 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
cytryna 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryczka chili 1 sztuk
por 1 sztuk
seler 0,25 sztuk
marchewka 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
oliwa według uznaniaWykonanie:Oczyszczone warzywa pokroić w słupki, a
czosnek w cienkie plasterki. Natomiast oczyszczoną
paprykę pociąć w cienkie paseczki, a papryczkę posiekać.Umyte, osuszone
filety rybne skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
sola oraz
pieprzem i wstawić na 20 minut do lodówki.Kawałki folii aluminiowej posmarować
oliwą, na każdym ułożyć
pangę. Posypać warzywami, oprószyć
sola oraz
pieprzem. Szczelnie zawinąć filety folią. Ułożyć na blasze i zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Uwagi:Danie można też przygotować z
mrożonych warzyw.
Pangę można zastąpić inna
białą ryba morską.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: