Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1,2 kilogramów
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
ocet winny 3 łyżek stołowych
musztarda ziarnista 3 łyżek deserowych
oliwa 7 łyżek stołowych
szczypiorek według uznania
koperek według uznania
natka piertruszki według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
grzyby marynowane 30 gramów
jajka 2 sztuk
majonez 3 łyżek stołowych
jogurt naturalny 150 gramów
musztarda 2 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
szczypiorek według uznania
przecier pomidorowy 5 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
papryczka chili 2 sztuk
czosnek 3 ząbki
rozmaryn 0.5 łyżek deserowych
olej 2 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
Cynamon 1 szczyptaWykonanie:Sos
ziołowy: Oczyszczona
cebule posiekać, a
czosnek zmiażdżyć i wymieszać z
octem,
musztardą, posiekanymi
ziołami oraz
szczypiorkiem. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i
cukrem. Stale mieszając, dolać
oliwę.
Sos tatarski: ugotowane na twardo
jajka, obrać i grubo posiekać. Osączone
grzyby lub
kapary pokroić.
Majonez wymieszać z
jogurtem i
musztardą, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i
sokiem z cytryny. Wymieszać z
jajkami,
kaparami i
szczypiorkiem.
Sos pomidorowy z
chili: oczyszczone 2
cebule i papryczki pokroić w drobną kostkę, a 3 ząbki
czosnku zmiażdżyć. Wszystkie składniki podsmażyć na
oleju i wymieszać z
przecierem pomidorowym. Doprawić do smaku
sokiem z cytryny,
sola,
cynamonem,
miodem i
rozmarynem. Gotować pod przykryciem na małym ogniu 15 minut.Sosy rozlać do miseczek.Wyszorowane
ziemniaki zawinąć w wysmarowana tłuszczem folię, posolić i upiec. Wyjąć z folii, przekroić na krzyż, wierzch polać sosem. Jeść łyżeczką, wybierając miąższ.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSosy i pastyZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: