ßßß
(Inspiracja)2 łyżki oliwy z oliwek2 ząbki czosnku, zmiażdżonepół pęczka szczypiorku razem z młodymi cebulkami, drobno posiekane2 papryki (u mnie czerwone), pokrojone na kawałki350 g ziemniaków (u mnie młode), ugotowanych, obranych i pokrojonych na plasterki grubości około 1cm6 jajek100 ml jogurtu naturalnegoSól i pieprz do smakuRozgrzej piekarnik do 190 st C. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia.Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj czosnek, cebulkę i papryki i podsmaż przez około 10-12 minut na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj ugotowane i pokrojone ziemniaki. Odstaw do ostygnięcia.W dużej misce rozmieszaj jajka i jogurt naturalny. Wmieszaj warzywa. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wlej wszystko do przygotowanej tortownicy i wygładź delikatnie łyżką.Piecz przez około 30-40 minut aż tortilla się zetnie. Odstaw do wystygnięcia. Pokrój na trójkąty/ kwadraty.