Wykonanie
Szybka do zrobienia, pożywna, kartoflana
sałatka. Lekki sos i duża ilość
ziół - taka
sałatka świetnie sprawdzi się w
porze lunchu.
składniki500 g ugotowanych,
młodych ziemniaków1/4 szklanki posiekanej
natki pietruszki2 łyżki posiekanego świeżego
szczypiorku2 łyżki posiekanej świeżego
koperek1
cebula - pokrojona w kostkęłyżka
kaparówŚwieżo zmielony
pieprz do smakusos1/2 szklanki
jogurtu naturalnego1 łyżka
soku z cytryny1 łyżka
oliwy lub
oleju rzepakowego1/2 łyżeczki
soli2 duże
jajka na twardo, obrane i grubo posiekaneprzygotowanieSkładniki sosu wymieszać w miseczce.
Ziemniaki pokroić na ćwiartki lub połówki, w zależności od wielkości. Do dużej miski włożyć pokrojone
ziemniaki, dodać
zioła,
cebulę,
kapary,
pieprz. Polać sosem, delikatnie wymieszać, przed podaniem schłodzić. Smacznego!