ßßß
Tuńczyk 1 5-6 pomidorów obranych ze skórki, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 1 op. tuńczyka w oliwie (duże kawałki), 1 liść laurowy, oliwa, szczypta oregano, peperoncino, kilka listków bazylii, sól, pieprz, parmezan Pomidory i cebulę pokroić w drobną kostkę. Na oliwie podsmażyć cebulę. Potem dodaćSałatki z tuńczykiem - 8 pomysłów
Sałatka warstwowa jest smaczna, a przy tym prosta do przygotowania. Jeśli jesteś kulinarnym debiutantem, z pewnością Ci się uda. Sałatka warstwowa 1 puszka tuńczyka w oleju 1/2 puszki kukurydzy 100 g ostrego żółtego sera (np. cheddar) 3 jajka ugotowane na twardo 1/2 pęczka szczypiorku 3 łyżkiTuńczyk na śniadanie, obiad i kolację
Taką pastę możesz przygotować z dowolnymi, ulubionymi składnikami, np. drobno posiekaną świeżą papryką, kiszonymi ogórkami, korniszonami, marynowanymi grzybkami lub zielonym groszkiem z puszki. Kanapka z pastą z tuńczyka 2 puszki tuńczyka w zalewie 1/2 drobno posiekanej marchewki 1/2 drobnoMus z buraków z tuńczykiem i kolendrową emulsją
W tym prostym daniu połączyłem ją z moją drugą, tym razem typowo polską, kulinarną miłością - burakami. 4 średniej wielkości buraki 3 łyżki zmielonego białego sera szczypta soli szczypta pieprzu sok z cytryny puszka tuńczyka w zalewie własnej lub oliwie duży pęczek kolendry niecałe pół szklankiwędzonym łososiem i szparagami (najlepiej podwójną porcją). Quiche z tuńczykiem 250-300 g tuńczyka z puszki (w sosie własnym lub w oleju) 5 jajek 300 g twarogu 3 łyżki mleka 2-3 łyżki kaparów duży płat rozmrożonego ciasta francuskiego 150 g zielonych oliwek bez pestek 150 g startego parmezanulistkami świeżej bazylii. Zobacz tez przepis na: Bruschetta z suszonymi pomidorami, fetą i bazylią ADLER AD 4701 Domo MS171 GRAEF H9 Porównaj ceny ? Sprawdź ceny ? Porównaj ceny ? źródło: Okazje.info Prosty przepis na makaron. Kupując tuńczyka w puszceEuropejski sposób na azjatycką kuchnię: znane smaki i sprawdzone produkty razem tworzą chrupiącą, lekką przystawkę z orientalnym akcentem. Rożki z papieru ryżowego z tuńczykiem Składniki 1 arkusz papieru ryżowego 1/4 mango 1 paluszek krabowy 20 g steku z tuńczyka 1/4 dojrzałegoObiad z włoskim deserem
i zagotuj zupę. Dopraw do smaku solą i cukrem - dzięki cukrowi pozbędziesz się charakterystycznej dla papryki goryczki. Dodaj śmietankę - tyle, ile lubisz. Autor: Zuzanna Wiciejowska Tuńczyka (wraz z łososiem) lubią nawet osoby na co dzień nie przepadające za rybami. Świetnie pasuje do makaronuWięcej o TuńczykPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu