Wykonanie
            Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i 
drinki!Autor M.AszekCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)45 średnich 
cebul1/2 kg 
kiełbasy (zwyczajna albo inna dobra do smażenia)200 g 
koncentratu pomidorowego (musi być dobry tanie się nie nadają!) 
sól i 
pieprzŚniadaniowa potrawka z 
kiełbasy - sposób przygotowania: 
Cebulę pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać kilka łyżek 
oleju, zeszlkić na nim 
cebulę. 
Kiełbasę pokroić w plasterki, dodać do 
cebuli. Przesmażyć aż 
woda zawarta w 
kiełbasie lekko odparuje, nie dopuszczając, by 
cebula zaczęła się złocić. Dodać koncentrat i jeszcze chwilę smażyć, następnie podlać 
wodą i dusić pod przykryciem około 20 minut. Potrawa powinna 
mieć konsystencję średnio gęstego sosu. Posolić i popieprzyć do smaku i podawać z 
pieczywem. Opcjonalnie można razem z 
cebulą dodać drobno pokrojony 
czosnek i doprawić cząbrem i 
pieprzem cayenne (tę wersję lubię najbardziej!). Potrawa ta jest dość prosta w wykonaniu i nie zawiera wyszukanych składników, a mimo to podbiła już 
serca wielu moich przyjaciół i znajomych. Polecam wypróbować i życzę smacznego!Jak przygotować tradycyjną gruzińską potrawkę z kurczaka?Pączki 
serowe z 
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche 
ciasteczka z 
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne 
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje 
faworków.Zobacz też:Domowe 
sokiOprawa stołu