ßßß
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia meksykańskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)Wywar :2 marchewkipietruszkamały seler3 l wodyprzyprawy :liść laurowypapryka +słodka"> papryka słodkapieprz sólsuszona papryka chillibazylialubczykmajeranekpozostałe składniki:duża czerwona papryka4 ziemniakipuszka kukurydzypuszka czerwonej fasoli2 puszki pomidorów bez skórkiczosnek - 3 ząbkicebulaZupa meksykańska - sposób przygotowania: Gotujemy wywar z włoszczyzny w międzyczasie podsmażamy mięso z cebulą i czosnkiem.Do gotującego się wywaru wrzucić 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę, 2 puszki pokrojonych pomidorów bez skórki, 4 ziemniaki pokrojone w kostkę i usmażone mięso - gotować do miękkości.10 min przed końcem dodać puszkę czerwonej fasoli w zalewie, puszkę kukurydzy. Zjeść ze smakiem.Pożywna zupa z awokado, serem i chrupiącym kawałkami kukurydzianej tortilli. Przed podaniem, każdą porcję ozdób kleksem kwaśnej śmietany Zobacz przepis na: Sopa de tortilla - zupa meksykańska Prosty deser, do przygotowania którego potrzeba zaledwie kilku składników. Tak przygotowanego ananasa możeszZUPYrybą 7/57 szczawiowa z jajkiem i ziemniakami 9/27 węgierska nizinna z knedelkami 11/45 wiejska zupa meksykańska z Tlalpy 8/26 z bazylią i białym serem 6/62 z ciecierzycy 11/64 z dorsza z mulami 10/30 z krewetek i trawy cytrynowej 7/56 z melona 7/57 z pierożkami tortelini i bazylią 3Na ostro - świętuj Dzień Pikantnych Potraw!
Patelnia CAMRY Porównaj ceny ? Porównaj ceny ? Porównaj ceny ? źródło: Okazje.info Sopa de tortilla - zupa meksykańska Składniki 2 małe posiekane cebule odrobina smalcu 1 łyżka epasote (komosa piżmowa - meksykańska przyprawa do zup i fasoli u nas niedostępna można użyć npChipotle to wędzona ostra papryka, zwykle odmiany jalapeno. Jeśli jej nie posiadasz, możesz na przykład dodać do zupy nieco sproszkowanej wędzonej papryki albo dwie zwykłe papryczki jalapeno. Sopa de tortilla (zupa meksykańska) 2 małe posiekane cebule odrobina smalcu 1 łyżka epasote (komosaKolendra
, gdzie kuchnia lubi chilli, pojawia się świeża, chłodząca kolendra. Zarówno w pikantnych, wieloskładnikowych sosach (tajskie i hinduskie curry, marokańskie tażiny), jak i łagodzących dodatkach (hinduskie jogurtowe raity, chińskie rosołkowe zupy, meksykańskie guacamole i niektóre salsy). Najlepiej mieć