Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)
Schab pieczony - składniki:1.5 kg
schabu środkowego bez kości2/3 szklanki białego
wytrawnego wina typu riesling2 łyżki
margaryny3 łyżki
miodu4 łyżki
płatków migdałowych2 łyżki
soku z cytryny2 łyżki sparzonychobranych
migdałówpo 1/2 łyżeczki utłuczonych
goędzików i
ziela angielskiego1 łyżeczka
estragonusólpieprzSchab pieczony - sposób przygotowania:
Mięso umyć, oczyścić z tłuszczu i obwiązać białą bawełnianą nicią.
Goździki i
ziele angielskie zmieszać z
estragonem,
pieprzem i
solą.
Mięso natrzeć przygotowaną
mieszanką przypraw, głęboko ponakłuwać, polać
sokiem z cytryny, a gdy wchłonie sok 2 łyżkami
wina i odstawić na 2 godz. W brytfannie stopić 1 łyżkę
margaryny, włożyć do niej
mięso, polać pozostałą stopioną
margaryną i piec 70 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Podczas pieczenia polewać
mięso najpierw
wodą, a
potem wytworzonym sosem.
Płatki migdałowe wrzucić do
torebki foliowej, pokruszyć wałkiem, a następnie połączyć z
miodem oraz 1 łyżką
wina. Otrzymaną pastą pokryć
mięso (wcześniej zdjąć z niego nić). Do brytfanny wlać resztę
wina, włożyć
migdały i piec jeszcze 15-20 min. Upieczone
mięso wyjąć z brytfanny, ostudzić, pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i dowolnie przybrać.Chrupiące warzywa, podsmażane z dodatkiem
chili i
sherry. Taka przystawka pasuje szczególnie do pieczonych lub grillowanych
mięs. Zobacz przepis na: Podsmażane zielone warzywa marynata z
ciemnego piwa i
miodu sprawi, że
mięso nabierze ciekawszego smaku oraz złocistego koloru Zobacz przepis na: Sch
SchabSchab - pieczony 1 kg
schabu bez kości łyżeczka
soli 1/2 łyżeczki
pieprzu listki
szałwii 2 łyżki
oliwy z oliwek 50 ml (4 łyżki) soku ze świeżo wyciśniętych
pomarańczy Sos
cebulowo-
rodzynkowy: 10 dag
rodzynek 100 ml soku ze świeżo wyciśniętych
pomarańczy 3 łyżki
masła 1/2
Malinyklasycznej brzoskwiniowej melby. Dostarczają sporo błonnika pokarmowego, witaminy C, żelaza i magnezu.
Schab pieczony 80 dag
schabu, 40 dag
malin, 1 łyżka
whisky, 1 1/2 łyżeczki
miodu, 1
liść laurowy; do przybrania:
natka pietruszki Marynata 1
cebula (3 dag), 1 ząbek
czosnku, 3 łyżki
oliwy, 2 łyżkiDRÓBcarpaccio ze strusiny z
rukolą 7/22czeska rolada z
piersi indyka 1/59filety strusie z polewą
krabową 7/23gulasz ze strusiny z
fasolką szparagową 7/20indycze udo faszerowane smardzami 12/54indyczka po węgiersku nadziewana
orzechami 1/58indyczka z nadzieniem
żurawinowym 11/24indyk nadziewany 12/55indyWielkanocna kuchnia nowoczesnej Pani domu

przygotowanej foremki wkładając do środka ugotowane
jajka. Do
mięsa można dodać
szczypiorek, aby ładnie wyglądało po przekrojeniu. Całość przykryć pozostałym
boczkiem i piec 50 minut.
Schab pieczony ze
śliwką Składniki: 1,5 kg
schabu bez kości 15 suszonych
śliwek kalifornijskich 4 ząbki
czosnku 3
Mięsa pełne aromatu

wysechł, przez pierwszą godzinę możesz go piec w rękawie do pieczenia. Na ostatnie pół godziny zdejmij lub przetnij rękaw od góry, żeby
mięso się przyrumieniło.
Schab pieczony z powidłami śliwkowymi - przepis blogera 1,5 kg
schabu wieprzowego bez kości 4 łyżki
powideł śliwkowych 1 łyżeczka czerwonejZamiast kupować
wędlinę - zrób ją sam

Pieczony
schab bardzo łatwo przygotować. Jest doskonały zarówno na ciepło (np. w towarzystwie tłuczonych lub opiekanych
ziemniaków i zasmażanej
kapusty), jak i na zimno, z dodatkiem
chrzanu czy
sosu tatarskiego.
Schab pieczony w ziołach 1 kg
schabu (w jednym kawałku)
sól i
pieprz ulubione
ziołaResztki? Możesz zamrozić lub przerobić na inne dania [7 PRZEPISÓW]

Taki dobry
schab pieczony
schab nie może się zmarnować! Jeśli zostało go sporo i martwisz się, że się zepsuje, wykorzystaj go do zapiekanki z tego przepisu. Pomiń krok z podsmażaniem
mięsa. 6 łyżek
oliwy 1/2 kg
schabu lub
szynki wieprzowej 1 kg
ziemniaków sól pieprz 1/2 kg
brukselki 2