Wykonanie
Dodatek do domowych fas food-ów, pieczeni, zapiekanek,
mięsa. Mięciutka, pyszna, banalnie prosta w przygotowaniu. Korzystałam z przepisu, który Claire Robinson pokazywała w swoim programie " 5 Ingredients Fix".
Składniki :3 duże
cebule2 łyżki
masła1 łyżka
oliwy2 łyżki
miodusól,
pieprzCebulę kroimy w piórka. W rondelku roztapiamy
masło z
oliwą. Wrzucamy
cebulę, dodajemy
miód, mieszamy. Smażymy na średnim ogniu aż
cebula puści
soki i delikatnie zmięknie. Następnie skręcamy ogień doprawiamy
solą i
pieprzem i smażymy do momentu aż będzie miękka, o
bursztynowym kolorze. Pamiętajcie żeby dość często mieszać.
Cebula ma zmięknąć a nie przypalić się.Smacznego :)