Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Paweł Kałuski

Fot. Jarosław MadejskiPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polska

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
Polędwiczki wieprzowe - składniki:1 kg polędwiczek wieprzowychNa marynatę:1/2 pęczka
tymianku1 łyżka
miodu pszczelego o wyraźnym smaku (np. gryczanego lub
ziołowego)2 łyżki
miodu pitnego1 łyżeczka czerwonego
octu winnego1 łyżka mielonego
czarnego pieprzu4 łyżki
olejuPolędwiczki wieprzowe - sposób przygotowania: Wszystkie składniki marynaty starannie mieszamy.
Polędwiczki czyścimy z błon i wkładamy do marynaty na 12 godz. Następnie pieczemy je w piekarniku (ok. 30 min w 200°C) i podajemy na zimno.Polędwiczka wieprzowa z
fetą i sosem ze świeżych
jeżyn
padł na aksamitnie wytrawnego,
owocowo-
czekoladowego Merlota barrique z
winnicy Rappenhof (Rheinhessen), który w idealny sposób stopił się z potrawą w nierozerwalną całość. Lecker! Polędwiczka wieprzowa z
fetą i sosem ze świeżych
jeżyn przepis na 2 osoby Składniki: 1 polędwiczka
Papryka faszerowana
kurkami i polędwiczką wieprzową [Jakub Kuroń gotuje].
Makaron tagliatelle w sosie z polędwiczkami wieprzowymi i gorgonzolą

wałkujemy drugi raz, oprószamy
mąką z dwóch stron, kiedy będzie cienkie, zwijamy w rulon i kroimy
makaron o wymaganej szerokości. Następnie chowamy do lodówki na czas przygotowania sosu. Sos 300 g
polędwiczki wieprzowej 30 g
płatków migdałów 30 g pestek dyni średnia
cebula 100 g gorgonzoli 100 mlCzego smakosz szukał w Google?
Ryż Jaśminowy Britta - kulinarna wyprawa w stronę Azji
polędwiczki wieprzowe w glazurowanym sosie z gorgonzoliSkładniki: 1 torebka
Ryżu Jaśminowego Britta, 2 sztuki polędwiczek wieprzowych, 200 ml
śmietany lub
jogurtu, 100 g
sera gorgonzola,
czerwony pieprz,
oliwa z oliwek, 3 gałązki
rozmarynu, 3 ząbki
czosnku,
sól,
pieprz do smaku.Sposób
Feta (
ser)

z
serem feta Grzanki z
serem feta i
pomidorami Tiropitakia - greckie pierożki
serowe Muffiny z
fetą i
oliwkami Tarta z
czerwoną cebulą i
fetą Cykoria faszerowana
fetą Polędwiczki wieprzowe nadziewane
fetą,
pomidorem,
cebulą i
boczkiem Feta z
syropem rozmarynowymPrzyprawią o zawrót głowy
kminkiem,
koprem włoskim,
curry i
pieprzem. Raczej nie solimy. Jeśli zupa jest za gęsta, dodajemy do niej trochę
wody.
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W MIODZIE ŻEŃSZENIOWYM (DLA 2 OSÓB) 30 dag polędwiczek wieprzowych, 100 ml
soku pomarańczowego, 1/2 łyżeczki ostrej
musztardy, 1 łyżeczka
sosu worcester, 5 łyżekpatelni. Mieszamy i dodajemy
bazylię,
miętę oraz
czosnek, całość skrapiamy
oliwą i
sokiem z cytryny. Polędwiczka wieprzowa w
boczku z
makaronem z musem z
zielonego groszku Składniki:
Makaron Lubella Uszka (1 op.) Polędwiczka wieprzowa (1 szt.)
Wędzony boczek (16 plasterków)
Szałwia (12 listków