ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Krem kokosowy - składniki:1 orzech kokosowy10 dkg brązowego cukruKrem kokosowy - sposób przygotowania: Do otwarcia kokosa zabrałam się tak, najpierw zrobiłam dziurki przez małe wgłębienia w skorupce, sok wylałam do kubeczka. Soku było kilka łyżek, został szybko wypity przez rodzinę. Zabrałam kokos na pole ( ale sądzę że można go spróbować rozbić młotkiem) , gdzie o płytki chodnikowe nim rzuciłam :) i rozpadł się, ale nie do końca ale już tak, że mogłam się do niego dobrać. Potem obrałam kawałki kokosa od skórki ( brązowej ) włożyłam do Speedcooka i zmieliłam na wiórki. Potem przełożyłam wiórki do pojemnika od blendera i miksowałam je na drobniejsze kawałeczki. Zmieliłam brązowy cukier na puder i dodałam do kokosa. Wymieszałam całość i przełożyłam do słoiczka.. .i obawiam się że zawartość słoiczka niedługo zniknie. Mój może nie ma dokładnie konsystencji kremu, ale jest tak pyszny że mi to wcale nie przeszkadza :)Łatwy przepis na pyszne kokosankiNowość! Kokosowe Prince Polo XXL
wariancie Prince Polo!" - zachęca Aleksandra Senenko, Brand Manager Prince Polo z Mondelez Polska.Nowe Prince Polo XXL z kremem kokosowym oblane mleczną czekoladą urozmaiciło ofertę marki. Na stałe obejmuje ona trzy główne warianty wafli: Classic, Mleczne oraz Orzechowe. Sugerowana cena detalicznaWanilia
wanilii? Deser z kaszy perłowej z miętą i wanilią Flan waniliowy Babeczki waniliowo-kokosowe z kremem kokosowym Waniliowe serduszka Kruszonka z jabłkiem i sosem waniliowymKąpiel wodna
zagotowaniem się i, w przypadku jajek, ścięciem). Zobacz przepisy: Sandacz faszerowany Indyk z kąpieli wodnej Flan czekoladowy Flan waniliowy Krem kokosowyŻurek wielkanocny
warzywnego 2 łodygi trawy cytrynowej jajka przepiórcze ugotowane na twardo kolendra i płatki chili szczypta imbiru 1 szklanka śmietany lub kremu kokosowego Zagotuj bulion, dodaj pokrojoną trawę cytrynową (zdejmij z niej liście zewnętrzne, odkrój zieloną część, a białą zmiażdż i drobnoZapach truskawek - wyniki konkursu!
Składniki na krem kokosowy : 350 ml mleka kokosowego 3 łyżki brązowego cukru trzcinowego sok z 1 limonki. Dodatkowo: 0.25 szklanki wody sok z połowy limonki 200 g truskawek słoiczek masła migdałowego Ciasto: wszystkie składniki mieszamy dokładnie tak, żeby nie było grudek. Odstawiamy na około godzinękokosowym: 1 i 1/2 kg udek kurczaka 2 łyżeczki świeżo startego imbiru 2 łyżeczki czosnku przeciśniętego przez praskę 1 i 1/2 łyżeczki mąki pszennej 1/2 łyżeczki curry 2 łyżki wytrawnego sherry 1 puszka (250-300 g) gęstego kremu kokosowego ale nie mleka 1 i 1/2 szklanki (375 ml) bulionu drobiowego 1Kurczak po tajsku - 6 przepisów
łyżeczki curry 2 łyżki wytrawnego sherry 1 puszka (250-300 g) gęstego kremu kokosowego, ale nie mleka 1 i 1/2 szklanki (375 ml) bulionu drobiowego 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1/4 szklanki posiekanych listków kolendry 1/4 szklanki sosu sojowego 1/2 posiekanej papryczki jalapeno 2 czerwone paprykiKurczak po nowemu
praskę 1 i 1/2 łyżeczki mąki pszennej 1/2 łyżeczki curry 2 łyżki wytrawnego sherry 1 puszka (250-300 g) gęstego kremu kokosowego ale nie mleka 1 i 1/2 szklanki (375 ml) bulionu drobiowego 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1/4 szklanki posiekanych listków kolendry 1/4 szklanki sosu sojowego 1/2Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu