Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor dyrdymalki

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Krem
kokosowy - składniki:1
orzech kokosowy10 dkg
brązowego cukruKrem
kokosowy - sposób przygotowania: Do otwarcia
kokosa zabrałam się tak, najpierw zrobiłam dziurki przez małe wgłębienia w skorupce, sok wylałam do kubeczka. Soku było kilka łyżek, został szybko wypity przez rodzinę. Zabrałam
kokos na
pole ( ale sądzę że można go spróbować rozbić młotkiem) , gdzie o płytki chodnikowe nim rzuciłam :) i rozpadł się, ale nie do końca ale już tak, że mogłam się do niego dobrać.
Potem obrałam kawałki
kokosa od skórki ( brązowej ) włożyłam do Speedcooka i zmieliłam na wiórki.
Potem przełożyłam wiórki do pojemnika od blendera i miksowałam je na drobniejsze kawałeczki. Zmieliłam
brązowy cukier na puder i dodałam do
kokosa. Wymieszałam całość i przełożyłam do słoiczka.. .i obawiam się że zawartość słoiczka niedługo zniknie. Mój może nie ma dokładnie konsystencji kremu, ale jest tak pyszny że mi to wcale nie przeszkadza :)Łatwy przepis na pyszne kokosankiNowość!
Kokosowe Prince
Polo XXL

wariancie Prince
Polo!" - zachęca Aleksandra Senenko,
Brand Manager Prince
Polo z Mondelez Polska.Nowe Prince
Polo XXL z kremem
kokosowym oblane
mleczną czekoladą urozmaiciło ofertę
marki. Na stałe obejmuje ona trzy główne warianty
wafli: Classic,
Mleczne oraz
Orzechowe. Sugerowana cena detaliczna
Wanilia
wanilii? Deser z
kaszy perłowej z
miętą i
wanilią Flan
waniliowy Babeczki
waniliowo-
kokosowe z kremem
kokosowym Waniliowe serduszka Kruszonka z
jabłkiem i sosem
waniliowymKąpiel
wodna
zagotowaniem się i, w przypadku
jajek, ścięciem). Zobacz przepisy:
Sandacz faszerowany
Indyk z kąpieli
wodnej Flan
czekoladowy Flan
waniliowy Krem
kokosowyŻurek wielkanocny

warzywnego 2 łodygi
trawy cytrynowej jajka przepiórcze ugotowane na twardo
kolendra i
płatki chili szczypta
imbiru 1 szklanka
śmietany lub kremu
kokosowego Zagotuj
bulion, dodaj pokrojoną
trawę cytrynową (zdejmij z niej liście zewnętrzne, odkrój zieloną część, a białą zmiażdż i drobnoZapach
truskawek -
wyniki konkursu!

Składniki na krem
kokosowy : 350 ml
mleka kokosowego 3 łyżki
brązowego cukru trzcinowego sok z 1
limonki. Dodatkowo: 0.25 szklanki
wody sok z połowy
limonki 200 g
truskawek słoiczek
masła migdałowego Ciasto: wszystkie składniki mieszamy dokładnie tak, żeby nie było grudek. Odstawiamy na około godzinę
kokosowym: 1 i 1/2 kg
udek kurczaka 2 łyżeczki świeżo startego
imbiru 2 łyżeczki
czosnku przeciśniętego przez praskę 1 i 1/2 łyżeczki
mąki pszennej 1/2 łyżeczki
curry 2 łyżki
wytrawnego sherry 1 puszka (250-300 g) gęstego kremu
kokosowego ale nie
mleka 1 i 1/2 szklanki (375 ml)
bulionu drobiowego 1
Kurczak po tajsku - 6 przepisów

łyżeczki
curry 2 łyżki
wytrawnego sherry 1 puszka (250-300 g) gęstego kremu
kokosowego, ale nie
mleka 1 i 1/2 szklanki (375 ml)
bulionu drobiowego 1/2 łyżeczki
czarnego pieprzu 1/4 szklanki posiekanych listków
kolendry 1/4 szklanki
sosu sojowego 1/2 posiekanej
papryczki jalapeno 2
czerwone paprykiKurczak po nowemu

praskę 1 i 1/2 łyżeczki
mąki pszennej 1/2 łyżeczki
curry 2 łyżki
wytrawnego sherry 1 puszka (250-300 g) gęstego kremu
kokosowego ale nie
mleka 1 i 1/2 szklanki (375 ml)
bulionu drobiowego 1/2 łyżeczki
czarnego pieprzu 1/4 szklanki posiekanych listków
kolendry 1/4 szklanki
sosu sojowego 1/2Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu