ßßß
 
            
         Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)3 (płaskie) łyżeczki czarnej herbaty liściastej np. yunnansok wyciśnięty z połowy cytryny6 szklanek wody15 dużych listków mięty ogrodowejplasterki skrojone z połowy cytrynyHerbata na upały - sposób przygotowania: Liście herbaty zalej 1 szklanką wrzącej wody, przykryj naczynie i parz przez kilka minut. Odcedź fusy. Gdy napar ostygnie, dolej pozostałe 5 szklanek (chłodnej) wody. Wyciśnięty sok z połowy cytryny, plasterki cytryny oraz pogniecione liście mięty dodaj do herbaty. Schłodź w lodówce przez co najmniej godzinę. Można serwować z kostkami lodu.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)3 (płaskie) łyżeczki czarnej herbaty liściastej np. yunnansok wyciśnięty z połowy cytryny6 szklanek wody15 dużych listków mięty ogrodowejplasterki skrojone z połowy cytrynyHerbata na upały - sposób przygotowania: Liście herbaty zalej 1 szklanką wrzącej wody, przykryj naczynie i parz przez kilka minut. Odcedź fusy. Gdy napar ostygnie, dolej pozostałe 5 szklanek (chłodnej) wody. Wyciśnięty sok z połowy cytryny, plasterki cytryny oraz pogniecione liście mięty dodaj do herbaty. Schłodź w lodówce przez co najmniej godzinę. Można serwować z kostkami lodu.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu