ßßß
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)1 . 2 kg mirabelek1 kg cukru żelującegoSok z 2 cytrynDżem z mirabelek - sposób przygotowania: Umyć mirabelki i wypestkować. Następnie wrzucić je do garnka i wymieszać z cukrem. Odstawić na noc. Następnego dnia dodać sok z cytryn i zagotować. Gotować ok. 5 minut. Gorącym dżem nakładać do słoików i od razu zamykać.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu