Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor joanna63
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Frużelina truskawkowa - składniki:3 i pół kg
truskawek300 g
cukru500 g
cukru żelującegoFrużelina truskawkowa - sposób przygotowania:
Truskawki oczyszczamy, usuwamy nadpsute i uszkodzone. W sokowniku robimy sok z 2 kg
truskawek i 300 g
cukru. Gotowy sok wlewamy do garnka, wrzucamy do niego pokrojoną resztę
truskawek i
cukier żelujący. Gotujemy 10-15 minut, przelewamy do słoiczków, słoiczki odwracamy do góry dnem i czekamy aż ostygną.Zimne możemy wynieść do piwnicy, spiżarni itp.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu