ßßß
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Frużelina truskawkowa - składniki:3 i pół kg truskawek300 g cukru500 g cukru żelującegoFrużelina truskawkowa - sposób przygotowania: Truskawki oczyszczamy, usuwamy nadpsute i uszkodzone. W sokowniku robimy sok z 2 kg truskawek i 300 g cukru. Gotowy sok wlewamy do garnka, wrzucamy do niego pokrojoną resztę truskawek i cukier żelujący. Gotujemy 10-15 minut, przelewamy do słoiczków, słoiczki odwracamy do góry dnem i czekamy aż ostygną.Zimne możemy wynieść do piwnicy, spiżarni itp.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu