Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia

Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutRegion: kuchnia południowoamerykańskaIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (10 głosów)1 szklanka
cukru1 puszka słodzonego
mleka skondesowanego
mleko zwykłe o zawartości tłuszczu 3.2-proc.3
jajkaPudim de leite condesando (
mleczny pudding) - sposób przygotowania: Na dnie formy na babkę rozsyp
cukier, ustaw na wolnym ogniu i skarmelizuj. Zdejmij z ognia, ostudź. Wlej
mleko skondensowane do blendera. Puszki użyj jako miarki: odmierz 2 puszki zwykłego
mleka i dodaj do
mleka skondensowanego. Wbij
jajka, zmiksuj i wlej na warstwę karmelu w formie. Przykryj folią aluminiową i piecz 1,5 godziny w temp. 180°C (najlepiej w kąpieli
wodnej).Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu