ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutRegion: kuchnia południowoamerykańskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (10 głosów)1 szklanka cukru1 puszka słodzonego mleka skondesowanegomleko zwykłe o zawartości tłuszczu 3.2-proc.3 jajkaPudim de leite condesando (mleczny pudding) - sposób przygotowania: Na dnie formy na babkę rozsyp cukier, ustaw na wolnym ogniu i skarmelizuj. Zdejmij z ognia, ostudź. Wlej mleko skondensowane do blendera. Puszki użyj jako miarki: odmierz 2 puszki zwykłego mleka i dodaj do mleka skondensowanego. Wbij jajka, zmiksuj i wlej na warstwę karmelu w formie. Przykryj folią aluminiową i piecz 1,5 godziny w temp. 180°C (najlepiej w kąpieli wodnej).Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu