Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia

Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG]Poziom trudności: łatweRegion: kuchnia polska

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
Miodno prażnica - składniki:po 2-3 dość grube kromki czerstwej
chałki (lub drożdżówki albo
zwykłej bułki pszennej) na osobę
mlekomasło do smażenia
cukierpo 1
jajku na osobę
Miodno prażnica - sposób przygotowania: Kromki namocz w
mleku, odciśnij nadmiar, włóż na patelnię na rozgrzane
masło. Posyp
cukrem, polej roztrzepanymi
jajkami i smaż z obu stron na rumiano. Podczas smażenia nie mieszaj, tylko potrząsaj delikatnie patelnią, aby
bułki nie przywierały. Możesz podać je z
serkiem albo
konfiturą.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu