Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Miesięcznik KuchniaCzas przygotowania: do 60 minutRegion: kuchnia północnoamerykańskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (100 głosów)2 tabliczki (20 dag) gorzkiej czekolady1 kostka (20 dag) masła10 dag mąki30 dag cukru6 jajek5 dag wyłuskanych włoskich orzechówBrownie (ciastka mocno czekoladowe) - sposób przygotowania: Rozpuść na parze masło z czekoladą. Jajka ubij mikserem, dodając cukier i mąkę. Do masy wmiksuj ostudzoną czekoladę i wymieszaj z pokruszonymi orzechami. Spód blachy (60 x 35 cm) wyłóż pergaminem. Wlej ciasto, piecz 20 minut w temp. 200°C. Ostudź, wyjmij z blachy i usuń papier. Pokrój na kwadraty.To jest ulubiony przepis pana-eliotaŁatwy przepis na ciasto dietetyczne Brownie. Mocno czekoladowe i wilgotne to idealny deser na zakończenie posiłku rodem z USA. Brownie (ciastka mocno czekoladowe) 2 tabliczki (20 dag) gorzkiej czekolady 1 kostka (20 dag) masła 10 dag mąki 30 dag cukru 6 jajek 5 dag wyłuskanych włoskich orzechów Rozpuść na parze masło z czekoladą. Jajka ubijKuchnia made in USAczekoladowe ciasto spotkało się z dużą przychylnością, a dziś jest ogromnie popularne nie tylko w USA. Brownie (ciastka mocno czekoladowe) Brownie bez glutenu Brownies z białą czekoladą i pomarańczą Megaczekoladowe brownie z malinamiPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu