ßßß Cookit - przepis na czekoladowe kieszonki

czekoladowe kieszonki

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor michalina
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
czekoladowe kieszonki - składniki:
-wczorajsza chałka -tabliczka gorzkiej czekolady -3/4 szkl. mleka -1 jajo- masło do smażenia
czekoladowe kieszonki - sposób przygotowania:
Chałke pokrój w plastry o grubości 3 cm i w jednym boku zrób niewielkie nacięcia - "kieszonki", do których włóż po jednej kostce czekolady. Następnie każdy plaster obustronnie zanurz delikatnie w roztrzepanym jajku, a następnie w mleku, po czym połóż go na patelni z roztopionym masłem. Smaż, aż nabierze złocisto-miodowego koloru. Podawaj najlepiej z mlekiem lub kawą. Smacznego!
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-8804217/czekoladowe kieszonki/p