Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor michalinaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
czekoladowe kieszonki - składniki:-wczorajsza
chałka -tabliczka
gorzkiej czekolady -3/4 szkl.
mleka -1
jajo-
masło do smażenia
czekoladowe kieszonki - sposób przygotowania:
Chałke pokrój w plastry o grubości 3 cm i w jednym
boku zrób niewielkie nacięcia - "kieszonki", do których włóż po jednej kostce
czekolady. Następnie każdy plaster obustronnie zanurz delikatnie w roztrzepanym
jajku, a następnie w
mleku, po czym połóż go na patelni z roztopionym
masłem. Smaż, aż nabierze złocisto-
miodowego koloru. Podawaj najlepiej z
mlekiem lub
kawą. Smacznego!Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu