ßßß
 
            
         Dzisiaj bardzo jesienny przepis z korzenną nutką. Dynia, kardamon, wanilia, czekolada, pekany - pyszna mieszanka, najlepsza na drugi dzień po upieczeniu.(forma o średnicy 24cm)200g kakaowych ciastek (ja użyłam Familijnych)50g masła + 2 łyżki50g mielonych orzechów włoskich750g serka kremowego (ja użyłam serka Philadelphia)100g cukru1 opakowanie (20g) cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu KAMIS (zobaczyłam w sklepie i musiałam go wypróbować)3 jajka400g dyni150g gorzkiej czekolady3 łyżki mlekakilka pekanów
Dzisiaj bardzo jesienny przepis z korzenną nutką. Dynia, kardamon, wanilia, czekolada, pekany - pyszna mieszanka, najlepsza na drugi dzień po upieczeniu.(forma o średnicy 24cm)200g kakaowych ciastek (ja użyłam Familijnych)50g masła + 2 łyżki50g mielonych orzechów włoskich750g serka kremowego (ja użyłam serka Philadelphia)100g cukru1 opakowanie (20g) cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu KAMIS (zobaczyłam w sklepie i musiałam go wypróbować)3 jajka400g dyni150g gorzkiej czekolady3 łyżki mlekakilka pekanów Przygotować puree z dyni - dynię (już obraną i z usuniętymi pestkami) pokroić na małe kawałki, położyć na natłuszczonej folii i piec 1 godzinę w 180 stopniach. Rozgnieść widelcem i zmiksować. Odcedzić nadmiar płynu na sitku.Rozdrobnić ciastka, połączyć z mielonymi orzechami i 50g stopionego masła. Masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Wysypać na spód tortownicy i ugnieść.Zmiksować serek z cukrem i opakowaniem cukru z przyprawami. Dodawać po jednym jajka, cały czas miksując. Dodać puree z dyni i wymieszać. Masę wyłożyć na spód z ciastek i piec 1 godzinę i 10 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu sernika, rozpuścić na parze czekoladę z 2 łyżkami masła i mlekiem. Rozsmarować polewę na cieście. Posypać startymi pekanami.Smacznego!
Przygotować puree z dyni - dynię (już obraną i z usuniętymi pestkami) pokroić na małe kawałki, położyć na natłuszczonej folii i piec 1 godzinę w 180 stopniach. Rozgnieść widelcem i zmiksować. Odcedzić nadmiar płynu na sitku.Rozdrobnić ciastka, połączyć z mielonymi orzechami i 50g stopionego masła. Masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Wysypać na spód tortownicy i ugnieść.Zmiksować serek z cukrem i opakowaniem cukru z przyprawami. Dodawać po jednym jajka, cały czas miksując. Dodać puree z dyni i wymieszać. Masę wyłożyć na spód z ciastek i piec 1 godzinę i 10 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu sernika, rozpuścić na parze czekoladę z 2 łyżkami masła i mlekiem. Rozsmarować polewę na cieście. Posypać startymi pekanami.Smacznego!