ßßß Cookit - przepis na Kaszubska miodno prażnica

Kaszubska miodno prażnica

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Nowa Kuchnia Polska
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
po 2-3 dość grube kromki czerstwej chałki (lub drożdżówki albo zwykłej bułki pszennej) na osobę
mleko
masło do smażenia
cukier
po 1 jajku na osobę
Kromki namocz w mleku, odciśnij nadmiar, włóż na patelnię na rozgrzane masło. Posyp cukrem, polej roztrzepanymi jajkami i smaż z obu stron na rumiano. Podczas smażenia nie mieszaj, tylko potrząsaj delikatnie patelnią, aby bułki nie przywierały. Możesz podać je z serkiem albo konfiturą.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/68911092/kaszubska+miodno+praznica/p