Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia
KATARZYNA MARCINKIEWICZCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1.5 szklanki
żurawin (świeżych lub mrożonych)
cukier do smaku15 g agaru
Galaretka żurawinowa z agarem - sposób przygotowania:
Żurawiny zalewamy litrem
wody, zagotowujemy, miksujemy i przecieramy przez drobne sitko. Zagotowujemy ponownie, dodajemy agar, dokładnie rozprowadzamy rózgą i rozlewamy do kilku małych lub jednej dużej formy (świetne są sylikonowe foremki na muffinki lub praliny). Gdy zastygnie, odwracamy foremki, delikatnie naciskając ich dno i ostrożnie wyjmujemy
galaretki. Przepisy: Małgosia Wołoszczuk-Znamierowska i Marysia Znamierowska oraz ekipa restauracji Zielony Talerzyk w Lublinie (facebook.com/ZielonyTalerzyk)Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu