Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (8 głosów)95 dag
truskawek10 dag korzenia
imbiru1 kg
cukru żelującego 1:1
Konfitura truskawkowa z
imbirem - sposób przygotowania:
Truskawki umyj, usuń listki i szypułki, przekrój na połówki.
Imbir obierz i pokrój w cieniutkie plasterki, wymieszaj z
truskawkami i
cukrem żelującym. Ciągle mieszając, gotuj 4 minuty. Gorącymi
konfiturami napełnij umyte i wyparzone słoiki, szczelnie zakręć i ustaw na 10 minut dnem do góry.
Potem odwróć i pozostaw do zupełnego wystygnięcia. Wstaw do spiżarniŚliwkowa
konfitura z
czekoladą i
kardamonem [Jakub Kuroń gotuje]Przechowaj
truskawki na zimę - lepiej się spiesz!
wersja na ostro. Tym razem
truskawki zawdzięczają to dodatkowi
imbiru, który ma właściwości rozgrzewające, więc świetnie sprawdza się jesienią i zimą. To wyjątkowo pyszne lekarstwo na zimne miesiące!
Konfitura truskawkowa z
imbirem 95 dag
truskawek 10 dag korzenia
imbiru 1 kg
cukru żelującego 1:1Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu