ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (8 głosów)95 dag truskawek10 dag korzenia imbiru1 kg cukru żelującego 1:1Konfitura truskawkowa z imbirem - sposób przygotowania: Truskawki umyj, usuń listki i szypułki, przekrój na połówki. Imbir obierz i pokrój w cieniutkie plasterki, wymieszaj z truskawkami i cukrem żelującym. Ciągle mieszając, gotuj 4 minuty. Gorącymi konfiturami napełnij umyte i wyparzone słoiki, szczelnie zakręć i ustaw na 10 minut dnem do góry. Potem odwróć i pozostaw do zupełnego wystygnięcia. Wstaw do spiżarniŚliwkowa konfitura z czekoladą i kardamonem [Jakub Kuroń gotuje]Przechowaj truskawki na zimę - lepiej się spiesz!
wersja na ostro. Tym razem truskawki zawdzięczają to dodatkowi imbiru, który ma właściwości rozgrzewające, więc świetnie sprawdza się jesienią i zimą. To wyjątkowo pyszne lekarstwo na zimne miesiące! Konfitura truskawkowa z imbirem 95 dag truskawek 10 dag korzenia imbiru 1 kg cukru żelującego 1:1Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu