Pierś z indyka pokrój w paski, zalej sosem sojowym, dodaj wyciśnięte ząbki czosnku i utarty imbir.Marynuj przez kilka godzin. Papryczkę chili drobno posiekaj, a wszystkie inne warzywa pokrój w słupki. Na petelni mocno rozgrzej olej, wrzuć warzywa, posiekaną papryczkę chili, szczyptę cukru. Podsmażaj przez 5 minut, cały czas mieszając. Po tym czasie dodaj zamarynowanego indyka i podsmażaj przez kolejne pare minut. Jeżeli wolisz warzywa al dente dodaj najpierw indyka i lekko podsmaż a następnie warzywa. Zwróć uwagę żaby indyk był pokrojony na spore kawałki aby się zbytnio nie wysuszył.Przygotowujemy warzywa.Wciskamy limonkę lub w przypadku jej braku cytrynę.Pod koniec dodajemy sezam (ja dodałem dodatkowo ziarna słonecznika).Dokładnie wymieszaj i zdejmij wok z ognia.Gotowe danie podawaj posypane prażonym sezamem i natką pietruszki .Ja podaje z dzikim, trójkolorowym lub brązowym ryżemPotrawa mega zdrowa, niskokaloryczna! Polecam 😉DANIA Z MIĘSA (32)DANIA Z RYB (4)INNE (5)KUCHNIA INDYJSKA (7)MAKARONY (5)NA SŁODKO (11)PIZZA (1)PRZETWORY (2)PRZYSTAWKI (7)SERY (3)ŚNIADANIA (7)WĘDZENIE (1)WEGETARIAŃSKIE (5)ZUPY (7)FotoGoto na FacebookuWYBRANE ZDJĘCIARoy Tanck 's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better. Get this widget at roytanck.comPRENUMERATAKALENDARZKwiecień 2016P W Ś C P S N« Lut1 2 34 5 6 7 8 9 1011 12 13 14 15 16 1718 19 20 21 22 23 2425 26 27 28 29 30wołowinajabłkamakaronczosnekmozarellakefirryż warzywa boczekserśmietanamąkamarchewcebulapomidorygroszekindykjajkakurczakmięso mielonecieciorkaziemniakiZaprzyjaźnione stronyArt KulinariaJadłoJakub MilczarekKasia JanoskaNa kuchennym proguPrzychodniaSblogiSkworcuSzczypta KrytykiZiołowy ZakątekBANERY