Krem z warzyw na bulionie wołowymZupa ta powstała całkiem przypadkiem podczas przygotowywania Bulionu WołowegoZamiast wyrzucić przecedzone z bulionu warzywa i resztki mięsa, postanowiłem je zmiksować, dodać zieloną pietruszkę i posiekane 5 ząbków czosnku i zrobić Krem z warzyw.Warzywa po zmiksowaniu nie wyglądały zbyt zachęcająco:Ale chyba mało która zupa krem w tej fazie wygląda super 🙂Zupę zagotowałem i była praktycznie gotowa do podania.Po przelaniu do miski, posypaniu mozzarellą, dodaniu kleksa śmietany i pokropieniu Oliwą z Chili i Czosnkiem prezentowała się znacznie lepiej:Można posypać zupę chrupkimi grzankami z chleba przesmażonymi na maśle.SMACZNEGO !!!DANIA Z MIĘSA (32)DANIA Z RYB (4)INNE (5)KUCHNIA INDYJSKA (7)MAKARONY (5)NA SŁODKO (11)PIZZA (1)PRZETWORY (2)PRZYSTAWKI (7)SERY (3)ŚNIADANIA (7)WĘDZENIE (1)WEGETARIAŃSKIE (5)ZUPY (7)FotoGoto na FacebookuWYBRANE ZDJĘCIARoy Tanck 's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better. Get this widget at roytanck.comPRENUMERATAKALENDARZKwiecień 2016P W Ś C P S N« Lut1 2 34 5 6 7 8 9 1011 12 13 14 15 16 1718 19 20 21 22 23 2425 26 27 28 29 30pomidory warzywa kefirśmietanawołowinaczosnekjajkamąkasercieciorkakurczakryżziemniakicebulamakaronmozarellagroszekindykmarchewjabłkaboczekmięso mieloneZaprzyjaźnione stronyArt KulinariaJadłoJakub MilczarekKasia JanoskaNa kuchennym proguPrzychodniaSblogiSkworcuSzczypta KrytykiZiołowy ZakątekBANERY