Wykonanie

Tym razem nie będzie przepisu bo większość potrafi zrobić kanapkę z
serem.W tym przypadku zajęło mi to nieco więcej czasu niż można się spodziewać.Jakieś 5 miesięcy temu kupiłem na bazarze
mleko prosto od krowy i przygotowałem
ser.Przygotowując materiał o produkcji
sera obiecałem, że zdam relację co z tego wyjdzie … Nadszedł ten czas 🙂http://fotogoto.pl/sery/produkcja-sera
Ser przygotowywałem prawie cały dzień, a następnie umieściłem w lodówce gdzie dojrzewał przez ponad 4 miesiące.
Ser wyszedł bardzo intensywny w smaku i zapachu przypominając nieco Goude Frico a po obeschnięciu w lodówce
parmezan.Jest jednocześnie kremowy i dość tłusty co potęguje tylko doznania smakowe.Do kanapki niezbędny jest również
chleb.Kilka tygodni temu przygotowałem zakwas na bazie którego powstał
chleb:http://fotogoto.pl/sniadania/chleb-domowy-na-zakwasieOd rana, przez około 6 godzin
chleb wyrastał a następnie został upieczony.Jak tylko wystygł, zrobiłem sobie na kolację prostą kanapkę z
chleba na zakwasie i domowego
sera dojrzewającego.

SMACZNEGO !!!DANIA Z
MIĘSA (32)DANIA Z RYB (4)INNE (5)KUCHNIA INDYJSKA (7)
MAKARONY (5)NA SŁODKO (11)PIZZA (1)
PRZETWORY (2)PRZYSTAWKI (7)
SERY (3)ŚNIADANIA (7)WĘDZENIE (1)WEGETARIAŃSKIE (5)ZUPY (7)FotoGoto na FacebookuWYBRANE ZDJĘCIARoy Tanck 's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better. Get this widget at roytanck.comPRENUMERATAKALENDARZKwiecień 2016P W Ś C P S N« Lut1 2 34 5 6 7 8 9 1011 12 13 14 15 16 1718 19 20 21 22 23 2425 26 27 28 29 30
ser warzywa
boczek marchew ryż cieciorka pomidory kurczak ziemniaki cebula indyk mąka śmietana jabłka mięso mielone kefir wołowina mozarella czosnek makaron groszek jajkaZaprzyjaźnione stronyArt KulinariaJadłoJakub Milczarek
Kasia JanoskaNa kuchennym proguPrzychodniaSblogiSkworcuSzczypta Krytyki
Ziołowy ZakątekBANERY