Wykonanie

Do przygotowania tej prostej i pysznej potrawy potrzebujemy dowolnej ilości
jajek,
wodę z odrobiną
octu i kilka plasterków
sera pleśniowego.

Zagotowujemy w garze
wodę i pod koniec dodajemy
octu.
Jaja delikatnie rozbijamy, tak aby nie uszkodzić
żółtka i energicznie wlewamy do gotującej
wody. Zaraz po wrzuceniu
jaja musimy delikatnie poruszyć
wodą wokół niego aby nie przywarło do dna.

Po około 3 – 3.5 minutach wyjmujemy
jajka na sitko i chwilę odsączamy z
wody aby nie
mieć posmaku
octu w ustach.

Prawie gotowe…Dla chętnych można położyć na ciepłych jajach odrobinę
sera pleśniowego. Ja wybrałem lazur złocisty.

SMACZNEGO !!!DANIA Z
MIĘSA (32)DANIA Z RYB (4)INNE (5)KUCHNIA INDYJSKA (7)
MAKARONY (5)NA SŁODKO (11)PIZZA (1)
PRZETWORY (2)PRZYSTAWKI (7)
SERY (3)ŚNIADANIA (7)WĘDZENIE (1)WEGETARIAŃSKIE (5)ZUPY (7)FotoGoto na FacebookuWYBRANE ZDJĘCIARoy Tanck 's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better. Get this widget at roytanck.comPRENUMERATAKALENDARZKwiecień 2016P W Ś C P S N« Lut1 2 34 5 6 7 8 9 1011 12 13 14 15 16 1718 19 20 21 22 23 2425 26 27 28 29 30
boczek pomidory śmietana mozarella mąka groszek warzywa
ryż cieciorka kurczak wołowina marchew jajka czosnek indyk mięso mielone jabłka makaron ziemniaki cebula kefir serZaprzyjaźnione stronyArt KulinariaJadłoJakub Milczarek
Kasia JanoskaNa kuchennym proguPrzychodniaSblogiSkworcuSzczypta Krytyki
Ziołowy ZakątekBANERY